donderdag 16 mei 2013

Francorchamps 2013


De omstandigheden voor de wedstrijd in Francorchamps waren verre van optimaal afgelopen zondag. Een plensbui inclusief hagel net voordat je de baan op moet, niet bepaald waar je op hoopt als coureur. De trainingen waren dan ook vooral nodig om te zoeken naar het punt waarop het misgaat; met welke snelheid kun je nog wel door die bocht en wat is net een tandje te hard..? Op zich spannend maar het duurt even door de draai gevonden is.
Die draai was er aardig tijdens de eerste race, dat mag gezegd. De EDCO liep goed, het gat met de koplopers was aardig lang tot een minimum te beperken. Dat is goed te zien in het begin van de race:In het tweede deel van de race werd het heel spannend tussen de EDCO en de brommer van Roy van den Nieuwendijk. Er werd wat geduwd, afgesneden en gespeeld waarbij op de valreep... Kijk zelf maar:Voor de tweede race was de grote vraag: regenbanden of niet? Er viel geen pijl op te trekken als je naar de voorbij razende wolken keek, hulptroepen die buienradar bestudeerden, durfden ook niet met zekerheid te zeggen of het droog zou blijven maar er werd op gegokt van wel. Een last-minute bandenwissel en de baan op. En het bleef inderdaad droog maar de EDCO stond halverwege langs de kant; een vastloper... Einde oefening.


In Mettet werd daarom alleen morele support gegeven aan Ramon, die zijn brommer na jaren weer eens had afgestoft, wat dan weer meteen een mooi plekje opleverde voor een EDCO sticker. Was ie er toch nog een klein beetje bij op het circuit.


Of de EDCO er maandag bij zal zijn in Staphorst is nog even de vraag. Er wordt hard aan gewerkt.